Predizborne laži u Tuzima

by | mar 1, 2019 | Blog | 0 comments

“Nemam dilemu zbog svega što je DPS na čelu sa predsjednikom Đukanovićem učinila za Tuzi i Crnu Goru tokom proteklih 20 godina. Da nije bilo naše partije i da na njenom čelu nije bio Milo Đukanović, niti bi Crna Gora bila nezavisna, međunarodno priznata država, niti bi Tuzi danas bile samostalna opština. Nemam dilemu ni zbog svega što je Vlada na čelu sa premijerom Markovićem učinila tokom protekle dvije godine učinila za Tuzi, ni zbog svega što je Glavni grad uradio za Tuzi tokom proteklim godina“, kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković na jučerašnjem predizbornom skupu u Tuzima.

Međunarodni magistralni put Podgorica – Tuzi – Božaj sa ogromnom frekfencijom saobraćaja je neosvijetljen, sa lošim, stalno izraubovanim asfaltom, bez trotoara. Prolazi kroz sam centar Tuzi gdje se stvaraju ogromne gužve i totalni kolaps saobraćaja.

Svi drugi magistralni putevi na izlazu iz Podgorice su osvjetlljeni, sa neuporedivo boljom asfaltnom podlogom, zaobilaznicama. Magistralni put za Golubovce ima četiri trake, zaobilaznicu, kružne tokove, trotoar sa obije strane, iako je skoro tri put duži, iako je morala biti rađena eksproprijacija za njegovo proširenje, za razliku od puta za Tuzi gdje uglavnom ne treba.

Čak je i put za Dinošu osvjetljen, sa trotoarom i neuporedivo boljom asfaltnom podlogom, iako je frekfencija saobraćaja nekoliko stotina puta manja. Ponavljam, nekoliko stotina puta manja!

Karabuško polje koje je locirano uz pomenuti magistralni put, ima više stanovnika nego selo Dinoša, i iako je udaljeno na manje od dva kilometra od Tuzi, nema trotoara, nema čak ni uski, kolovoznom signalizacijom odvojeni dio za pješake. Pri tome, stanovnici Karabuškog polja nemaju ni banku, ni poštu, ni školu, ni Dom zdravlja, ni…, te zbog toga bar jednom dnevno moraju ići u Tuze, ali automobilom.

Foto: Ilija Rajda Perić, screenshot

AD “Plantaže” čiji je vlasnik država su protivzakonito zagradile lijevi krak rijeke Cijevne nizvodno od mosta i onemogućile prilaz rijeci u dužini od tri kilometra. Na samo 200 metara od mosta nalazi se nekad omiljena plaža i kupalište Tuzana, zvano Kotliš, ali mu je pristup onemogućen, kao i još desetinama plaža sa lijeve strane obale rijeke. Za navedeno posjedujem neoborive dokaze koje sam predočio “institucijama”, koje su, normalno, ostale nijeme, jer je Verica Maraš partijski kadar kao i Božidar Vuksanović, direktor Uprave za inspekcije poslove, kojem sam uputio desetak dopisa sa nespornim dokazima da su AD “Plantaže” protivzakonito onemogućile prilaz javnom dobru, pri tome postavljajući dio ograde na opštinskom a ne svom zemljištu, takođe protivzakonito i bez dozvole.

No, u partijskoj državi vlada partija, a zakoni su mrtvo slovo na papiru.

U Tuzi je privredni život potpuno mrtav. Nema nikakvog pogona, male fabrike, male privrede. Rade samo kladionice i par kafana. Omladina je nezaposlena i bježi u Podgoricu, ili još češće u inostranstvo.

Toliko o tome, crno na bijelo, koliko je: “Vlada na čelu sa premijerom Markovićem tokom protekle dvije godine učinila za Tuzi, i svega što je Glavni grad uradio za Tuzi tokom proteklih godina.”

0 Comments

Submit a Comment