Članovi Savjeta i menadžment RTCG da podnesu ostavke

Media Centar ponovo poziva članove Savjeta i menadžment RTCG da, bez odgađanja, podnesu ostavke i tako makar ublaže ličnu i kolektivnu blamažu.

U jučerašnjoj predstavi za javnost na sjednici Savjeta RTCG, na kojoj je usvojena odluka o formiranju komisije za praćenje informativnog programa, učestvovali su svi članovi Savjeta i menadžmenta. Formiranjem komisije čiji će zadatak biti da prati poštovanje profesionalnih standarda u informativnom programu obesmišljava se funkcija urednika, koji su plaćeni upravo da brinu o primjeni profesionalnih standarda. Formiranje komisije u kojoj će biti predstavnici sindikata i novinari treba da zamagli stvarnost i stvori privid da u Savjetu RTCG postoje članovi koji, navodno, pokreću inicijative sa ciljem poboljšanja katastrofalnog stanja.

Članovi Savjeta potcjenjuju građane/građanke Crne Gore, jer niko ne može povjerovati da će novinari iz RTCG koje bude imenovao generalni direktor Božidar Šundić imati  hrabrost i profesionalni integritet da sroče izvještaj koji će pokazati neobjektivnost, neizbalansiranost, jednostranost, nepravednost, neblagovremenost u informativnom programu TVCG. To što treba da utvrdi neka interna komisija, već odavno vidi cijela crnogorska javnost. Zato je predlog i odluka o formiranju komisije samo providni pokušaj obmanjivanje te javnosti.

Članovi Savjeta RTCG, čija je legalnost i legitimnost sporna, nakon profesionalnog posrnuća kojeg primjećuju građani/građanke Crne Gore, mogu jedino da smijene menadžment ili da podnesu ostavke. Izgleda da su, ipak, svim članovima Savjeta RTCG važniji njihovi lični od interesa građana i ukupne javnosti.

Jednako je tragična jučerašnja izjava generalnog direktora Šundića, koji je saopštio da su TVCG potrebni profesionalni novinari. Šundić svjesno obmanjuje javnost. Media centar podsjeća Šundića, Savjet RTCG i ukupnu javnost da su novinari koji su i danas zaposleni u TVCG radili od 2017. do polovine 2018. na profesionalan način, a u tom periodu je TVCG zabilježila najveće povjerenje javnosti u proteklih osam godina.

Podsjećamo javnost na to da je početkom 2018. godine povjerenje u TVCG bilo 31% dok je nekoliko mjeseci nakon preuzimanja javnog medijskog servisa od strane DPS-a i njihovog predstavnika Šundića, povjerenje građana u TVCG palo na 22%.

Savjet RTCG je svojim djelovajem postao karikatura i lišen je bilo kakvog legitimiteta za upravljanje  dobrom svih građana. Minimum odgovornosti je da izađu u susret zahtjevu pobunjenih građana/građanki koji traže njihove ostavke.

Dragoljub Duško Vuković
predsjednik Skupštine Media centra

Objavio/la na 15:30. Objavljeno u Analize&Mišljenja. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-