Vlada ustala u odbranu TVCG i Dnevnih novina

Vlada Crne Gore je danas na svom tviter nalogu poručila da osuđuje “pritiske i prijetnje pojedinih opozicionih političkih partija prema RTCG i Dnevnim novinama”, kao i da je “odlučna da obezbijedi slobodu govora medija i izvještavanja kao temeljne vrijednosti demokratskog društva”.

Nije navedeno o kakvim napadima se radi, ali se pretpostavlja da je povod za ovakav stav Vlade najava organizatora građanskog protesta #ODUPRISE da će u subotu 23. februara šetati do zgrade RTCG i zatražiti smjenu menadžmenta i uredničkog tima TVCG.

Aktivisti građanskog pokreta URA su, kako je javila RTCG, u ranim jutarnjim satima izlijepili zgradu RTCG i i više lokacija u gradu naljepnicama koje simbolično oslikavaju trenutnu programsku politiku Javnog servisa.

Redakcija Dnevnih novina se takođe požalila da su bili ne meti napada aktivista URA.

“Aktivisti te parlamentarne političke partije došli su pred naše prostorije, otvarali vrata i izveli svoj prizemni performans, što se ne može nikako drugačije shvatiti osim kao klasičan atak na imovinu, pritisak na uređivačku politiku jednog privatnog medija i crtanje meta našim novinarima”, saopštio je uređivački kolegijum Dnevnih novina.

Vlada nije lani reagovala nakon nezakonitih smjena u Savjetu RTCG i takođe nezakonitih izbora u tom tijelu koji su doveli do smjene generalne direktorice RTCG i uredničkig tima TVCG, što je rezultiralo stavljanjem tog javnog medija pod direktnu kontrolu Demokratske partije socijalista.

Objavio/la na 22:28. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-