Skupština: Opozicija povukla zaključke, ponudila razgovor o tehničkoj vladi

Vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, na kojoj se raspravljalo aferi “Koverta”, okončana je večeras bez zaključaka. Opozicija je povukla one koje je sama predložila nakon što je parlamentarna većina pokušala da amandmanima izmijeni njihovu suštinu.

Nakon povlačenja predloženih zaključaka, opozicija je pozvala parlamentarnu većinu na razgvor o tehničkoj vladi, kao posljednjem izlazu iz teške političke krize koja je dovela do blokade svih državnih institucija i nepovjerenja građana u njih.

Prvu vanrednu sjednicu u ovoj godini zakazao je predsjednik parlamenta Ivan Brajović na inicijativu Socijaldemokratske partije, koju je potpisalo 28 opozicionih poslanika.

U predloženim zaključcima se navodilo da Skupština zahtijeva od nadležnih državnih organa da, cijeneći sistemske posljedice optužbi u slučaju “Koverta”, prioritetno ispitaju navode i materijalne dokaze koje je javnosti predočio Duško Knežević i o tome u najkraćem roku obavijeste parlament.

“Skupština posebno poziva Tužilaštvo da nastavi sa istragom u ovom slučaju kako bi se u daljem postupku konačno utvrdilo ko su akteri ovog teškog krivičnog djela, o čemu već postoji osnovana sumnja na osnovu snimaka o kojima je javnost upoznata”, kaže se u predlogu opozicionih zaključaka.

Skupština konstatuje, kako se navodi, da su posljednja dešavanja oko afere “Koverta”, u kojoj učestvuje državni vrh, dodatno produbila nepovjerenje u izborni proces i nedvosmisleno pokazala da u ovom trenutku nema uslova za fer i slobodne izbore.

Afera “Koverta” se odnosi na sumnje u nelegalno finansiranje vladajućeg DPS-a tokom izbornog procesa.

Biznismen Knežević, koji je u bjekstvu i kome je sud odredio jednomjesečni pritvor, emitovao je video snimak na kome predaje kovertu sa, prema njegovim riječima blizu 100.000 eura visokom funkcioneru DPS i bivšem gradonačelniku Slavljubu Stijepoviću za pokriće, kako je naveo – izbornih troškova vladajućeg DPS-a.

Objavio/la na 21:00. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-