Potencijalno opasan asteroid ove nedjelje prolijeće pored Zemlje

Ove nedjelje Zemlji će se približiti asteroid kojeg je NASA označila kao “potencijalno opasnog” i dala mu ime 1999 CF22, ali iz NASA javljaju da nema potrebe za bježanjem u bunkere, jer će asteroid ostati na sigurnoj udaljenosti od naše planete.

“Možemo sa sigurnošću reći da u sledećih nekoliko stotina godina neće postojati mogućnost da veliki objekti pogode Zemlju”, navodi NASA.

Asteroid -1999 VF22 je jedan od nekoliko većih svemirskih “kamenčića” koji se ove sedmice približavaju Zemlji. Navodno je četiri i po puta veći od čitave konstrukcije koja drži londonski Big Ben.

Iz NASA su se prošlog mjeseca našalili i na upite i strahove u vezi sa smakom svijeta, pa su odgovorili da će reći svijetu bude li opasnosti od uništavanja naše planete radije nego da to drži u tajnosti, kako bi pomogli svojim najboljim inženjerima da prežive.

Objavio/la na 13:55. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-