Kurgaš: Odluka o obustavi gradnje pobjeda svih slobodnih građana

Foto: Jedro.com

Odluka predsjednika Vlade Duška Markovića da naloži raskidanje ugovora o gradnji vrtića u dvorištu barske Gimnazije Niko Rolović pobjeda je svih slobodnih građana, ocijenjeno je iz barske Građanske inicijative.

Jedna od predstavnica Građanske inicijative, koja se protivi izgradnji vrtića u dvorištu škola Rialda Kurgaš, kazala je da su zadovoljni malom pobjedom koju su ostvarili.

“Građanska inicijativa zadovoljna je malom pobjedom koju je ostvarila, odnosno činjenicom da se vrtić neće graditi u dvorištu postojećih škola“, rekla je Kurgaš agenciji Mina.

Ona je, komentarišući ranije navode da je ta grupa građana ispolitizovana, kazala da je uređenje grada i dobrobit njegovih građana najvažnija politika koju građani mogu da vode.

“Ono što mi želimo da kažemo povodom takvih navoda da ovo jeste politička inicijativa, jer je uređenje grada i dobrobit njegovih građana najvažnija politika koju građani mogu da vode, a u ovom slučaju su je uspješno vodili“, poručila je Kurgaš.

Kako je navela, među slobodnim građanima, tu su bili i ljudi koji pripadaju različitim drugim grupacijama, lično ili profesionalno.

“Ali ono što je bitno jeste to da smo svi bili slobodni građani i da je ovo mala pobjeda svih slobodnih građana“, kazala je Kurgaš.

Ona je rekla da neće odustati od ostalih zahtjeva.

“Prvi zahtjev je bio da se obustave radovi u dvorištu a drugi da se obnovi park. Mi ćemo dalje raditi na svim mogućnostima za obnovu parka “, rekla je Kurgaš.

Ona je dodala i da oni traže i da se vrtić gradi na drugoj lokaciji u gradu Baru.

“I dalje ćemo insistirati na svemu tome, tako da znači da sve ovo još nije završeno“, zaključila je Kurgaš.

Objavio/la na 13:55. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-