Još 127 miliona hakovanih naloga ponuđeno na Darkvebu

Samo nekoliko dana posle objavljivanja vijesti da je 620 miliona hakovanih internet naloga oglašeno za prodaju na Darkvebu, dijelu interneta ozloglašenom zbog nezakonitih aktivnosti, pojavio se još jedan broj ličnih podataka ukradenih od osam kompanija.

Tehkranč i Forbs pišu da se radi o 127 miliona novih hakovanih internet naloga koje opet prodaje ista osoba ili više njih, skrivajući se iza imena gnosticplayers, a tražena suma je 14.500 dolara u bitkoinima, što je niža cijena od prethodne.

Oglas je u međuvremenu uklonjen, kao što je učinjeno i sa prvim oglasom, kako bi se izbjeglo da previše ljudi kupi iste hakovane naloge.

Navodi se da se u novom slučaju radi o ozbiljnijem narušavanju privatnosti, pošto je kod prethodnog kontingenta kupac morao sam da dešifruje lozinke, dok se sada, po tvrdnji gnosticplayers, među hakovanim podacima već nalaze lozinke i brojevi pasoša.

Objavio/la na 09:32. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-