Milionska provizija za prodaju EPCG oprana preko fantomske firme u Londonu

Firma River (River Financial Trading Ltd) u koju su se tokom 2009. godine slivale milionske provizije od prodaje akcija Elektroprivrede Crne Gore, osnovana je 1998. godine u Londonu i od tada pa do danas ne samo da je često mijenjala svoje vlasnike, nego i svoje poslovno ime, registrovane adrese i direktore.

Vlada Crne Gore je, dok se na njenom čelu nalazio Milo Đukanović, preko fantomske firme River Financial Trading Ltd. je  nametnula obavezu investicionim fondovima da direktno prodaju svoje akcije unaprijed određenom kupcu –  italijanskoj A2A. I to u sred tenderskog postupka za prodaju državnog paketa akcija., objavio je portal In4S.

Ova firma predstavlja tipičan primjer firmi kakve su, u pokušaju prikrivanja svojih kriminalnih radnji, koristili Đukanović i njegovi saradnici u Crnoj Gori i inostranstvu, piše In4S.

Kako saznaje portal IN4S, firma River trenutno nema ovlašćeno lice, a nekada ih je bilo čak 23, koji su se, u međuvremenu, izmijenjali na toj poziciji.

Ovom temom su se bavile i podgoričke Vijesti,  koje podsjećaju na to da su mediji u Italiji isticali sumnje da je posao prodaje EPCG direktno dogovoren između Đukanovića i tadašnjeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, tokom njegove posjete Crnoj Gori, nekoliko mjeseci prije privatizacije EPCG. A2A je komunalna firma Milana i Breše, a najveći udio ima grad Milan u kojem je na vlasti bila Berluskonijeva stranka.

Objavio/la na 16:28. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-