‘Državni udar’ u sudnici: Odbrana traži izuzeće Katnića i Stankovića

Branilac jednog od optuženih lidera Demokratskog fronta, advokat Miroje Jovanović je danas zatražio izuzeće glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, nakon čega je prekinuto suđenje optuženima za pokušaj nasilne promjene vlasti u Crnoj Gori i nastavak zakazan za 22. februar.

Povod za traženje izuzeća su bile izjave Katnića, izgovorene sinoć u emiiji ‘Ukrštene riječi’ na Prvoj TV.

“Sinoć su naši nevino optuženi branjenici osuđeni! Glavni specijalni tužilac, kao potpisnik otpužnog akta, je ušao u povredu člana 16 – Načelo istine i pravičnosti, čime je izazvao sumnju u svoju nepristrasnost“, kazao je advokat Jovanović, koji je rekao da on Katnićeve izjave vidi “i kao pritisak na ovaj sud i nas kao branioce.

On je napomenuo da, po Zakonu o krivičnom postupku, “ovo ne sme da izgovori ni neko iz udruženja građana, a kamoli lice sa posebnim ovlašćenjima“.

Vrhovni državni tužilac Sttanković je bio dužan da reaguje, a nije to učinio, što je razlog za traženje i njegovog izuzeća.

“Nereagovanje vrhovnog držanog tužioca nas je dovelo do logičnog zaključka da je Stanković pristrasan“, rekao je advokat Jovanović.

Objavio/la na 16:15. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-