Dan i MANS objavili ono o čemu Katnić neće da govori

Dnevnik Dan, u saradnji sa Mrežom za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), otkriva sadržaj dokumenata o kojima je odbio da govori sinoć, u emisiji ‘Ukrštene riječi Prve TV, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. Ta dokumenta pokazuju da je kontroverzni podgorički biznismen Veselin Barović, inače osoba bliska predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, dogovarao cijenu manjinskih akcija prilikom privatizacije Telekoma. Tadašnji premijer Milo Đukanović je svojim potpisom ozvaničio taj dogovor.

Riječ je o dokazu koji je pročitan na saslušanju direktora Mađar telekoma u SAD, u okviru sudskog procesa koji je protiv trojice tih direktora vođen pred Federalnim sudom na Menhentnu, jer su sačinjena četiri lažna konsultantska ugovora preko kojih je isplaćeno mito crnogorskim zvaničnicima. U pitanju je dokaz broj 68, koji se odnosi na mejl u kome je zapisnik sa sastanka koji je održan 12. januara 2005.godine u Podgorici.

Specijalni tužilac Milivoje Katnić je saopštio da se u američkim papirima o aferi “Telekom” pominje advokatica Ana Đukanović, sestra Mila Đukanovića, ali je odbio da kaže šta je tamo napisano.

Objavio/la na 20:47. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-