Anketa: Većina Francuza za prestanak protesta Žutih prsluka

Protesti u Parizu/arhivski snimak

Većina Francuza, 52 odsto, smatra da bi protesti pokreta “Žuti prsluci” trebalo da prestanu, prenio je danas list Žurnal di dimanš (Le Journal du dimanche) najnoviju anketu.

U januaru je 37 odsto Francuza bilo za prestanak mobilizacije “žutih prsluka”, a u novoj anketi ih je 52 odsto.

Podrška Francuza pokretu je u opadanju. Oko 24 odsto Francuza sad podržava pokret a u januaru ih je bilo više od 30 odsto, navodi se u anketi instituta Ifop, prenosi Beta.

Francuska televizija BFMTV je nedavno prenijela svoju anketu da je 56 odsto Francuza za prekid protesta.

Sve manja podrška i zamor građana ogleda se i u broju učesnika na protestima. U Francuskoj se juče, 14. subote zaredom, okupilo oko 41.500 ljudi dok ih je prethodne subote bilo 51.400.

Danas je tri mjeseca od početka mobilizacije tog pokreta koji je spontano nastao na društvenim mrežama. Protesti početi 17. novembra, nastavljeni su pored ustupaka vlasti i pokretanja velike debate u cilju rešavanje krize, nestale opštim nezavodoljstvom građana prema politici predsjednika Emanuela Makrona.

Objavio/la na 12:26. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-