Protest albanske dijaspore protiv Đukanovića

Grupa predstavnika albanske dijaspore je protestovala protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, tako što su kroz Vašington provozali kamion sa natpisom “Upoznaj predsjednika Crne Gore – Čovjeka godine organizovanog kriminala u 2015.”.

Kampanju je pokrenula grupa Abanaca porijeklom iz Crne Gore koja živi u Detroitu, a kamion je juče bio parkiran u blizini Bijele kuće, Kongresa, Stejt Departmenta, Crnogorske i ambasade EU u Vašingtonu, prenosi portal Vijesti.

Kako je prenio portal Malesia.org na kamionu je stajala i poruka “Zaustavite diskriminaciju Albanaca u Crnoj Gori”.

Jedan od organizatora protesta Simon Siništaj kazao je za portal Malsia.org da je time htio da ukaže na činjenicu da zapadne države tolerišu Đukanovićevu politiku “iako su svjesne da Crna Gora nije demokratska država”.

“Zvanična Crna Gora nastavlja nezapamćenu propagandu predstavljajući svoju državu kao demokratsku u očima zapadnih zemalja. Naš cilj da još jednom pošaljemo jasnu poruku u centru svjetske demokratije i da ih upozorimo ko vodi Crnu Goru već 30 godina”, rekao je Siništaj.

On je podsjetio da je Međunarodna Mreža za izvještavanje o organizovanom kriminalu i korpuciji (OCCRP) proglasila Đukanovića za ličnost koja je najviše doprinijela promovisanju kriminala, korupcije i negrađanskog društva u 2015. godini.

Đukanović je tada osvojio prvo mjesto na glasanju u kojem je učestvovalo više od 50 novinara OCCRP.

Objavio/la na 16:09. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-