Odluka ASK nevješt pokušaj aboliranja Đukanovića

Odluka ASK-a da prekršajno kazni DPS je još jedan u nizu nevještih pokušaja da se od pravne i političke odgovornosti abolira predsjednik DPS-a Milo Đukanović, koji je već priznao da je bio upoznat sa nezakonitim finansiranjem te partije, saopštila je MANS.

Pod evidentnim pritiskom međunarodne i domaće javnosti, ASK je pribjegla manipulaciji kojom svu odgovornost pokušava da svali na Slavoljuba Stijepovića i nekolicinu aktivista.

Teza da je gospodin Stijepović radio ”iza leđa” rukovodstvu partije je besmislena. Prvo, Đukanović je po funkciji a skladno Statutu DPS-a morao biti upoznat na koji način se finansira partija. Drugo, važnije, on je i sam pokazao da je vrlo informisan o načinu finansiranja DPS-a. Reagujući na optužbe Duška Kneževića, Đukanović je javno priznao da je Knežević donirao tu partiju ali nije saopštio iznos. Takođe, Đukanović je kazao kako i ostali poslovni ljudi vođeni “interesnom dobrovoljnošću” doniraju njegovu partiju, što se sve uredno zavodi u centrali DPS-a, dok se prema državnim organim kreiraju onakvi izvještaj kakvi su ti državni organi tražili”, piše u saopštenju obkavljenom na portalu MANS-a.

Čak ni priznanje Đukanovića, ASK-u i njenom direktoru nije dovoljno da ispita postojanje drugih sličnih donacija već cijelu aferu pokušava da zataška prekršajnom kaznom, abolirajući Đukanovića i rukovodstvo DPS-a bilo kakve odgovornosti.

Međutim, ključno je pitanje krivične odgovornosti Đukanovića i njegovih pomagača. Odnosno, na Tužilaštvu je da ispita porijeklo finansija ali i ostala krivična djela iz oblasti povrede izbornih prava. Zato, pozivamo Glavnog specijalnog tužioca da konačno sasluša Đukanovića i otvori ozbiljnu istragu o finansiranju DPS-a, piše u saopštenju.

Odluka ASK još nije objavljena na službenom sajtu.

Objavio/la na 16:02. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-