Knežević nastavio da propituje Brajovića

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević je nastavio danas da, posredstvom Press centra svoje kompanije, propituje predsjednika crnogorskog parlamenta Ivana Brajovića.

“Predsjednik Skupštine Crne Gore je priznao da je imao dug prema Atlas banci i da je taj dug zatvorio prodajem naslijeđenog zemljišta. Oko depozita JP Aerodromi CG u Atlas banci i njegovog aranžmana tim povodom neće još da govori. Pošto izbjegava da javnosti kaže punu istinu, postaviću mu još nekoliko pitanja”, poručio je Knežević, koji je osumnjičen za pranje novca i druga krivična djela.

On je podsjetio Brajovića na njihov razgovor od 21. avgusta 2018. u restoranu ‘Elit’ u Atlas centru u Podgorici i napomenuo da ima “precizan dokaz o sadržini tog razgovora”, nakon čega mu je postavio pitanja:

“Ko je pravno lice koje pominje u aranžmanu za prodaju zemlje? Ko mu je omogućio ugovor sa tim pravnim licem i kako su kontaktirali? Kako je njegova zemlja u Bjelopavlićima završila u rukama jednog od naših uhapšenih vozača, koji je ni kriv ni dužan držan u pritvoru? Koliko je ta zemlja plaćena i kolika joj je bila stvarna cijena?

Koliko je dobio novca na ruke da, uz prodaju zemlje, zatvori dugovanja nastala zato što su članovi njegove porodice lake ruke na karticama i zato što je imao problem da ih zaustavi u trošenju?

Da li će g. Brajović upoznati javnost sa visinom duga, dati izvode sa svog računa, sapštiti koliko je kasnio sa plaćanjem i detaljno objasniti način na koji je izmiren dug? On je predsjednik parlamenta i tako visoka funkcija valjda podrazumijeva da svaki građanin Crne Gore zna šta mu je radio predsjednik’”.

Knežević je pozvao Brajovića “da upozna građane Crme Gore sa donacijama njegovoj partiji”, kao i da bi “moža bilo dobro i da prethodno konsultuje Vujicu Lazovića i Damira Šehovića, ako uopšte komunicira sa njima kao ranije”.

“Što se tiče depozita JP Aerodromi CG, ima još priliku da kaže šta se dešavalo i zašto je tim povodom u sukobu sa članom svoje partije i direktorom Aerodroma Danilom Orlandićem”, poručio je Knežević i zaključio da zna šta je govorio tokom nedavne posjete SAD i kako se pravdao. “Nijeste govorili istinu”, konstatovao je Knežević.

Vijesti su objavile da je Brajović skrivao od javnosti i organa za sprječavanje korupcije svoje dugove Atlas banci, koje je, kako je priznao, izmirio prodajom zemljišta.

Objavio/la na 13:26. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-