MANS podnijela krivičnu prijavu protiv Đukanovića i DPS

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) je podnijela danas krivičnu prijavu protiv Demokratske partije socijalista (DPS) i njenog predsjednika Mila Đukanovića, zbog sumnje u pranje novca, falsifikovanje službene isprave i povrede slobode opredjeljenja pri glasanju.

Kako piše u saopštenju na sajtu ove NVO, prijava je podnijeta i protiv odgovornih u DPS-u, kao i protiv više NN lica – aktivista te stranke.

U krivičnoj prijavi, koja je podnijeta specijalnom tužiocu za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, navedeno je da su prijavljeni obavili konverziju 100 hiljada dolara u eure, čije porijeklo su prikrili znajući da se radi o novcu pribavljenom krivičnim djelom.

Navodi se i da su oni sačinili službene isprave – finansijske izvještaje i izvještaje o finansiranju izbornih kampanja sa neistinitim podacima, u kojima nijesu navedene donacije koje je DPS primao.

“Uz to su taj novac preko aktivista koristili za uticaj na slobodu opredjeljenja pri glasanju, odnosno kupovinu glasova na izborima u Zeti”, dodaje se u prijavi.

Iz MANS-a su podsjetili da je 12. januara u medijima objavljen snimak na kome se vidi kako predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, u svojoj kući u Zeti, funkcioneru DPS-a Slavoljubu Stijepoviću predaje koverat za koji navodi da se u njemu nalazi 97,5 hiljada eura, navodeći da je prethodno zamijenio 100 hiljada dolara, nakon čega Stijepović odlazi na predizborni skup DPS-a u Zeti.

Objavio/la na 17:27. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-