KFOR: Ne vidimo direktnu prijetnju na Kosovu

Komandant KFOR-a italijanski general Lorenco D’ Adario je izjavio danas da je ta misija odlučna da obezbijedi sigurnu sredinu na Kosovu nezavisno od političkih kretanja i mogućih tenzija koje kako je ocijenio, trenutno mogu da budu izazvane političkom retorikom.

Navodeći da sadašnji trenutak pruža mogućnost za političko rješenje, komandant KFOR je rekao da je to posao političara, dok vojnici imaju za zadatak da analiziraju svaki mogući scenario kako ne bi bili zatečeni i iznenađeni.

„Nisam primijetio da je neko posebno zainteresovan da se situacija dovede u opasnost. Ali ambijent ponekad postaje zapaljiv zbog izjava i zato mislim da je dobro da takve stvari preduprijedimo. To se ne događa samo na Kosovu već svugdje. Ponekad neki političar može kazati nešto zarad njegovih glasača, samo da se pošalje signal nekoj drugoj političkoj partiji, ali neke od tih izjava mogu da dovedu do toga da ljudi stvaraju pogrešne percepcije i to može stvoriti tenzije“, kazao je italijanski general za Koha ditore, prenosi Beta.

Upitan da li KFOR posebnu pažnju posvećuje sjeveru Kosova zbog aktuelne situacije na tom prostoru, general D’ Adario je rekao da pripadnici KFOR-a izvršavaju svoju misiju „prema i za svakog građanina Kosova bez razlike“.

On je dodao da je moto njegovog mandata na čelu međunarodnih mirovnih snaga na Kosovu „zajedno sa posvećenošću“.

Objavio/la na 11:59. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-