Forum MNE: Nezainteresovanost za suzbijanje desnog ekstremizma

Samo mali broj organizacija civilnog društva u Crnoj Gori se direktno bavi pitanjem nasilnog ekstremizma, ocijenjeno je u istraživanju “Civilno društvo u prevenciji i suzbjanju nasilnog ekstremizma u Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana”, koje je Forum mladi i nefomalna edukacija (Forum MNE) predstavio danas u EU info centru u Podgorici.   .

“U regionu Zapadnog Balkana kreirana je specifična slika ekstremizma i on se često samo vezuje za ISIS i druge islamističke grupe. Vlasti u regionu ne pokazuju isti stepen zabrinutosti prema desničarskom ekstremizmu, iako ga brojni sagovornici u istraživanju vide čak i kao veću prijetnju. Ni međunarodni programi podrške nijesu usmjereni na suzbijanje desničarkog ekstremizma, pa je rad organizacija civilnog društva uglavnom fokusiran samo na oblik nasilnog ekstremizma, koji se vezuje za ISIS”, rečeno je tokom predstavljanja izvještaja i zaključeno da to “za posljedicu može imati izolaciju pojedinaca ili grupe pojedinaca koja njihovu radikalizaciju može učiniti vjerovatnijom”.

Istraživanje je sprovedeno po jedinstvenoj metodologiji u šest zemalja Zapadnog Balkana i dio je  regionalnog projekta “Zajednice na prvom mjestu: Kreiranje hub-a organizacija civilnog društva za prevenciju i suzbijanje nasilnog ekstremizma – od prevencije do reintegracije”.

Objavio/la na 16:19. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-