Posthumno izvinjenje Orvelu

Britanski savjet posthumno se izvinio zbog toga što je 1946. odbio da objavi esej Džordža Orvela o engleskoj kuhinji jer nije bio siguran da li je tekst uvredljiv za čitaoce na kontinentu.

Organizacija koja promoviše britansku kulturu i jezik širom svijeta, objavila je blog “Izvinjenje gospodinu Orvelu”, prenose online mediji.

Analitičar Alisder Donaldson napisao je da se čini da je Britanski savjet prije 70-ak godina želio da izbjegne objavljivanje eseja o hrani, čak i onaj koji je pominjao pogubne posljedice ratnih nestašica nakon zime 1945. godine u kojoj su mnogi trpjeli od gladi.

Orvelu je objašnjeno da ne bi bilo pametno objaviti esej “U odbranu engleske kuhinje” tako brzo nakon zime u kojoj nije bilo hrane i u trenutku kad su posljeratni obroci bili racionisani.

Kraća verzija Orvelovog eseja objavljena je u listu “Ivning standard” (Evening Standard). U naručenom eseju Orvel je iznio svoja zapažanja o engleskoj kuhinji i uključio nekoliko recepata.

Pisac Džordž Orvel, koji je umro 1950. u 46. godini, najpoznatiji je po svojim romanima 1984 i Životinjska farma.

Objavio/la na 16:52. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-