NUNS brani Sušu od Marića

by | feb 10, 2019 | Novosti | 0 comments

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) je najoštrije osudilo “jezive uvrede i optužbe” koje je o uglednoj novinarki Gordani Suši izrekao glavni urednik televizije ‘Hepi’ Milomir Marić i poziva Savjet REM-a da prema tom mediju preduzme odgovarajuće mjere zbog kršenja zakonskih normi.

NUNS smatra da je Marić grubo zloupotrebio poziciju glavnog urednika televizije sa nacionalnom frekvencijom kako bi se osvetio Suši zbog kolumne u listu Danas u kojoj ga je kritikovala u vezi sa emisijom ‘Ćirilica’ u kojoj je gostovao Aleksandar Vučić.

“Svoj bes zbog kritičkog stava novinarke Marić je demonstrirao uvredama i optužbama protiv njenog pokojnog oca i pokojnog supruga, dovodeći i nju u direktnu vezu sa njihovim navodnim zlokobnim i zločinačkim radom. Poruke da je otac Gordane Suše bio ‘najveći udbaš’, te da je njen muž kao ‘najviši funkcioner saveznog SUP-a’ uz njeno sufliranje ‘određivao koga će Arkan da ubije negde u inostranstvu’, očigledno su upućene sa ekrana kako bi se novinarka zastrašila i javno diskreditovala. Istovremeno, poruke predstavljaju opasno targetiranje Suše kao mete zbog njenog kritičkog stava o aktuelnoj vlasti i njoj naklonjenim medijima i novinarima”, kaže se u saopštenju NUNS-a.

0 Comments

Submit a Comment