FOS: Britanska ambasada nije komentarisala izručenje Kneževića

Ambasada Velike Britanije u Podgorici je negirala da je saopštila da nema prepreka da London izruči predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića, za kojim je raspisana nacionalna potjernica nakon što je osumnjičn za pranje novca i druga krivična djela.

Na pitanje portala FOS, da li je to stav ambasade, ili o tome može odlučiti samo nadležni sud u Londonu u eventualnom postupku ekstradicije, ili se pak stav odnosio generalno na sporazum između dvije zemlje o pitanju izručenja, iz ambasade su odgovorili:

“Komentarisanje pojedinačnih slučajeva ne spada u našu uobičajenu praksu. Svaki zahtjev za izručenje koji upute nadležni organi Crne Gore se procesira u skladu sa UK Extradiction Act usvojenim 2003. godine”, odgovoreno je iz ambasade.

Portal CdM je ranije objavio sljedeći odgovor ambasade: “Ujedinjeno Kraljevstvo i Crna Gora su potpisnice Evropske konvencije o ekstradiciji, čime se omogućuje izručenje između naših dviju zemalja”.

Objavio/la na 18:41. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-