Dragi roditelji, vidimo se na sudu

Svako ko razmišlja poput Rafaela Semjuela (27) bi mogao tužiti svoje roditelje. Ovaj antinatalista iz Mumbaja u Indiji misli da su krivi, jer su ga rodili iako im on za to nije dao pristanak.

“Volim svoje roditelje i imam odličan odnos sa njima, ali na ovaj način želim da pokažem da je roditeljstvo zapravo jedna veoma sebična stvar. Slična je kidnapovanju i ropstvu. Vas niko ne pita da li želite da se rodite, a roditelji vas na svijet donesu samo da bi sebi učinili zadovoljstvo”, objašnjava Rafael.

Svojim roditeljima Rafael se, na neki način, zahvaljuje: “Dragi mama i tata, sve što jesam i sve što ću ikada postati je vaša zasluga. Vidimo se na sudu”.

Antinatalizam je sistem vjerovanja koji počiva na tome da je u moralnom smislu pogrešno razmnožavati se, te da bi ljudska patnja bila daleko manja da mnogi ljudi nijesu ni rođeni, prenosi londonski Gardijan.

Objavio/la na 06:31. Objavljeno u Zanimljivosti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-