‘Žena koja je skuvala svog muža’

Javlja: Korifej

U ponedjeljak, 28.01. u 20h na sceni Dodest u podgoričkom KIC-u Budo Tomović, a u sklopu festivala MAKADO, premijerno će biti izvedena predstava „Žena koja je skuvala svog muža“ u izvršnoj produkciji Korifej teatra iz Kolašina. Predstava je rađena po tekstu britanske spisateljice Debi Izit, a režiju potpisuje tročlani glumački kolektiv: Marija Đurić, Anđelija Rondović i Đorđije Tatić. Koproducent predstave je Centar za kulturu Kolašin, a projekat je sufinansirala Opština Kolašin. Idejno rješenje plakata uradila je Snežana Bulatović.

“Žena koja je skuvala svog muža“ je crna komedija koja priča o tretiranju žene kao potrošnog materijala i njenoj tradicionalno shvaćenoj ulozi servilne domaćice. Žensko pitanje se naravno pokreće poslije godina patnje i nesporazuma, ali i sazrijeva, mijenja se i dovodi do osvješćenja glavne junakinje i solidarnosti među ženama, nauštrb jakog mačoističkog muškog principa s druge strane, koji se samodestruira. Ljudsko licemjerje je u centru odnosa u komadu. U njegovoj manifestaciji ne postoje zdravi uslovi da se stvore intimnije veze među ljudima, a život se srozava i banalizuje do neprepoznatljivih slojeva lažnosti i iščašenja.

Korifej teatar ovim projektom nastavlja sa svojom profesionalnom produkcijom, kao jedna od rijetkih sličnih organizacija u Crnoj Gori. Trudimo se da angažujemo mlade crnogorske glumce koji polako stiču svoju afirmaciju, što smo i dokazali u našim prethodnim profesionalnim projektima: „Krivica“, „Enciklopedija mrtvih“, „Nastasja“ i predstavom za djecu „Luckasti klovnovi“. Najavljujemo gostovanja u zemlji i inostranstvu, nastavljajući tradiciju od prethodne godine, kada smo osim u desetak gradova Crne Gore nastupili i u Srbiji, Hrvatskoj, BIH, Češkoj, Slovačkoj i Poljskoj. U maju 2019. ćemo igrati u Litvaniji, u junu u Albaniji, u oktobru ponovo u Češkoj, a do kraja godine najavljujemo još i dvije nove profesionalne premijere, kao i 6. izdanje Međunarodnog festivala alternativnog teatra Korfiej koje će se održati u julu i avgustu.

Objavio/la na 10:38. Objavljeno u Čuj - viđi - javi. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-