Bahato, samo bahato

Foto: In4S

–           Prije nekoliko dana izašao je snimak „koverte“ koju kontroverzni biznismen i bankar Duško Knežević uručuje bivšem gradonačelniku Podgorice i sadašnjem savjetniku predsjednika države Slavoljubu Stijepoviću. Po tvrdnji samog Kneževića, to je bila samo jedna od više nelegalnih donacija koje je ovaj davao DPS-u. „Konvertovanje“ 100 000 dolara se vrši u kući (ne u banci!), a Stijepović, što pokazuje snimak, sa tim novcem u džepu ide da drži predizborni govor u Zeti, kojem prisustvuje sadašnji predsjednik države i predsjednik DPS-a Milo Đukanović.

ASK i Tužilaštvo su ćutali „jer je bio vikend“. Vikendom su, valjda, dozvoljena moguća teška krivična djela. A krivično djelo je samo konvertovanje i uručivanje tolike sume novca u kući, ma kojoj svrsi taj novac služio. U muđevremenu je tužilaštvo najavilo da će saslušati Stijepovića.

Nije preša, ima se kad.

Foto: Novosti

–           Prekjuče su u ranim jutarnjim satima, uz asistenciju interventnog voda,  privedeni bračni par Đurišić, koji mjesecima brani svoju imovinu. Pravni zastupnik porodice Budislav Minić tvrdi kako je imovina u nespornom vlasništvu Đurišića, te poziva na javno sučeljavanje predstavnike institucija ili „institucija“. Uzalud.

Podršku u zaštiti svoje imovine porodici Đurišić mjesecima daje ne mali broj građana, a razne službe su, u nekoliko navrata ranije, na razne, često veoma sporne načine, pokušavale da sklone inventar koji su postavili, kako Đurišići tvrde, na svom imanju.

–           Danas, opet u ranim jutarnjim satima, uz asistenciju intervetnog voda posječeni su, od strane građana, profesora i učenika, mjesecima branjeni čempresi u Baru. Uprkos protivljenju velikog broja Barana i javnosti, „institucije“ su ponovo pokazale svoju snagu na običnim građanima, koristeći zaštitu sile.

Foto: Jedro.com

Tako umjesto da poslie pojave snimka afere „Koverta“ Tužilaštvo izda nalog za hitno privođenje Stijepovića (u ranim jutarnjim satima, uz asistenciju interventnog voda policije, pretres strana, zapljene računara zbog vještačenja…!), ono saopštava da će isti biti pozvan da da iskaz u toku nedjelje. Pri tome, za razliku od običnih građana,  „neobični građani“ poput Stijepovića i raznih „kontroverznih biznismena“ nam uvijek saopšte kako će se oni odazvati pozivu nadležnih organa!

Valjda svjesni da su nedodirljivi, nesvjesno takvim izjavama pokazuju tu svoju nedodirljivost.

Utiska sam da vlast ovakvim akcijama, činjenjima, dvojnim aršinima, selektivnom (ne)pravdom pokušava testirati stanovnike (odavno više ne građane) Crne Gore koliki im je krajnji prag trpeljivosti, bukvalno ih provocirajući na sveopštu, nekontrolisanu pobunu.

Ili možda želi da bahato pokaže kako Crna Gora nema opoziciju: ni političku ni građansku?

Političku opoziciju vlast doista nema, ali bih se ja, ipak, da sam na njihovom mjestu, plašio nenadnog i nekontrolisanog bijesa mase. Jer i robovi su se znali pobuniti, a mi, ipak, nismo robovi već stanovnici.

Objavio/la na 18:29. Objavljeno u Blog. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-