Berane: Likovna kolonija CzK postala dio međunarodne organizacije ISSA

Međunarodna umjetnička kolonija, koju od 2012. godine organizuje Centar za kulturu Berane, primljena je u međunarodnu, nekomercijalnu, nevladinu, volontersku i akademsku organizaciju ISSA, kao jedina umjetnička manifestacija iz Crne Gore kojoj je to pošlo za rukom, prenosi portal radioberane.me.

ISSA je osnovana u Kini prije šest godina sa ciljem da unapređuje komunikaciju i razmjenu skulpturnih simpozijuma širom svijeta, organizuje akademska istraživanja, interakciju izložbi i kreativne prakse, kao i da ubrzava razvitak skulpturnog pravca na svim meridijanima i pospješuje razmjenu urbanih kultura.

U pitanju je umjetnička organizacija planetarnog karaktera. Samo to, što je njena kolijevka Kina, pored ostalog i zemlja čuvenih ratnika od terakote, kolekcije koja sadrži osam hiljada ratnika, kiparske refleksije čuvenih armija prvog kineskog cara, Čina Šija Huanga, u koju su utkana znanja antičkih grčkih vajara, dovoljno govori o tome, koliko je ovo veliko priznanje Centru za kulturu Berane, kao i Beranama u cjelini.

Podršku i preporuku za članstvo u ISSA, Centar za kulturu je dobio, od svjetski priznatog umjetnika – vajara, Beranca Luke Radojevića, čije su skulpture postavljene u svim većim metropolama.

Objavio/la na 15:48. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-