GODINE POČINJU JANUAROM

Godine počinju januarom! Ovaj slogan je početkom devedesetih doveo DPS na vlast. Prije toga vidovdanskom proslavom na Gazimestanu najavili su krvavi raspad bivše nam domovine. Zloduh mržnje, fašizma i nacionalizma je pušten iz boce. Sjetite se Božića devedesetih.

Slično današnjem. Jeste li čuli kako je praštalo sa svih strana. Topovski udari, bombe, puške mitraljezi… pucaj do mile volje. Ubij, ubij Turčina, Šiptara, ‘Rvata… atomski s desna, pa onda s lijeva. Ljuljaj. Božić je. Dan mira i ljubavi. Pucaj. Dan rođenja Isusa Hrista. Pucaj paliiii, tako se slavi. I prije nego se ohladi “svijetlo oružje“ sa rukama punim barutnih čestica, čestitke. Hristos se rodi. Vaistinu se rodi. Mir Božiji. Pucaj. Ubij.

Tako je to na brdovitom Balkanu.

O kakvom miru je riječ čusmo iz usta Mitropolita SPC u Crnoj Gori kada CPC proglasi autofekalnom. Na dan mira i ljubavi na takav način bratu čestita Božić!? Atomski s desna!

Šta bi od crnogorskog imena i srpskog prezimena? Topovski udar sa svih strana! Dok su bili u bratskoj ljubavi, dužno poštovanje crnogorskim liberalima, vidjeli smo koliko su nam dobra donijeli. Svima nama. Mi stariji odlično znamo kako smo živjeli prije januara. Imali smo jedinstvenu državu SFRJ, radničko samoupravljanje, fabrike, besplatno školstvo, zdravstvo, socijalnu sigurnost, mir… Sada imamo banana državice i u njima Srbe, Bošnjake, Hrvate, Albance i ostale na kontejnerima kako bi ublažili glad. Svi se krčkamo u “bosanskom loncu“ pakla i neizvjesnosti. Pali! Atomski s lijeva!

Godine počinju januarom, a ratovi martom. Dragan Čović, vođa Hrvata i predsjednik HDZ-a, u Banjojluci na proslavi krsne slave RS ili kako je drugačije nazivaju antifašisti “trenutačno genocidom okupirane teritorije Republike Bosne i Hercegovine“. Nije važno što u Posavini i ostalim dijelovima RS nema njegovog naroda, važno je da je njemu dobro zahvaljujući nacionalizmu i šovinizmu. Godine počinju januarom. Topovski sa svih strana. Paliii!

Putin u Beogradu. Pumpanje mišića Vučiću prije nego prizna Republiku Kosovo. Teško onom koga su Rusi i Turci branili i Grci hranili, veli narodna. Atomski s desna!

Nema rata, iako se svakodnevno govori o ratu, pričaju ljudi. Kome je do rata? Nema više ko ratovati. Kome je rat dobro donio vele. I te kako donio, velim ja, i znamo svi kome. Godine počinju januarom. “Tuci Valašiće, tamo nema Srba!“ Mir Božiji. Hristos se rodi. Ljuljaj. Topovski!

Tako su govorili i devedesetih godina prošlog vijeka. Nema rata. I nije bilo rata, ali je bilo genocida i ratnih zločina. O etničkom čišćenju da ne govorimo. Pogledajte našta sada liči nekadašnja “leopardova koža“. Pucaj. Atomski udar!

Po prvi put od kako pratim uvaženog Aleksandra Popova, nekadašnjeg studenta “Sarajevskog Univerziteta“ iz njegovih usta u Hadžifejzovićem “Face to Face“ čuh da zbog nečinjenja međunarodnih centara moći vrlo je moguće da opet dođe do rata na ovim prostorima. Zna Popov da godine počinju januarom, a ratovi martom. Kada gora zazeleni. Udri muški. Pucaj!

“Neće biti rata,“ reče jedan raspojasani bradonja sa flašom rakije, u jednoj, i batakom impotentnog pijevca u drugoj ruci, i dodade: “Dok mi ne odlučimo.“ Černobil u srcu Balkana. Pali!

Hmm, čini mi se da je krilatica kampanje DPS iz devedesetih “Godine počinju januarom“  jedina istina svih političkih grupacija na Balkanu u posljednjih trideset godina.

Nažalost, nama je od januara 1990-te godine zahvaljujući vjerskim i političkim “liderima i elitama“ svih naroda i narodnosti bivše nam domovine počeo vijek mržnje, vijek hajke na građane, slobodnoumne ljude i antifašiste. Pucaj rafalno. Ubij i ono što ognjište zapiša. Pali! Mir Božiji. Hristos se rodi.

Objavio/la na 23:49. Objavljeno u Blog. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-