Media centar: Nivo povjerenja u RTCG ispod onoga iz 2012. godine

Povjerenje garađana/ki u RTCG, nacionalni medijski javni servis, manje je nego prije šest godina, pokazala je analiza koju je uradio Media centar, a koja je danas predstavljena novinarima.

“Za samo nekoliko mjeseci nakon nezakonitih razrješenja Andrijane Kadije i Vladana Mićunovića, generalne direktorice RTCG i direktora TVCG, Savjet i menadžment RTCG su uspjeli da  unište sve rezultate ostvarene u 2017. godini i dovedu RTCG na nivo povjerenja ispod onoga iz 2012. godine. Pad povjerenja i povećanje nepovjerenja u TVCG ukazuje na činjenicu da građani nisu zadovoljni radom ove institucije”, jedan je od zaključaka analize.

Analiza Media centra bazirana je na upoređivanju rezultata poslednjeg istraživanja iz decembra 2018. godine sa rezultatima istraživanja sprovednih od 2011. do 2018. godine, jer je ta vrsta uporednih podataka nedostajala u prezentaciji najnovijeg istraživanja IPSOS-a, koje je menadžmentu RTCG poslužilo za samohvalu, što Media centar ocjenjuje kao manipulisanje javnošću.

“Generalni direktor (Božidar) Šundić je iznio neistinite konstatacije prilikom predstavljanja istraživanja iz decembra 2018. godine, da je istraživanje pokazalo da je RTCG na pravom putu, ‘da je informativno-politički program dobar”,  “ide uzlaznom linijom”  i zbog toga treba da bude razriješen dužnosti”, konstatovano je u analizi Media centra.

U analizi je Savjet RTCG optužen za saučesništvo “u obmanjivanju javnosti o navodnim uspjesima RTCG”, jer “niko od članova Savjeta RTCG nije do sada javno iznio kritike na račun prezentovanog istraživanja iz decembra 2018. godine i obmanjivanja javnosti”.

Media centar preporučuje Savjetu RTCG “da postavi cilj menadžmentu RTCG da nacionalni medijski javni servis  bude prvi masovni medij u zemlji po povjerenju i da precizno oroči dostizanje toga cilja”.

Objavio/la na 13:18. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-