Zaglušujuća šutnja

Još jedan „kontroverzni biznismen“ je pao. Duško Knežević vlasnik Atlas banke, IMB banke, Univerziteta „Mediteran“, bolnice u Meljinima…, i ko ti zna čega sve još ne u popljačkanoj nam Crnoj Gori, je u Londonskom egzilu. Odatle nam dozirano šalje pikanterije sa Neronovog dvora, koga on od milošću zove Kum. „Proradila mu je savjest“ onda kada je izbačen iz posla. A izbačen je, očigledno, onako kako je u njega i ušao.

Knežević je preko noći postao neko kod koga se zadužujemo, školujemo, liječimo. Jedno vrijeme nas je i informisao putem svoje televizije, na kojoj su dominirale zgodne i moderne prostitutke. Jednoj od njih, javna je tajna, uvijek nasmijani, dugogodišnji ministar, olinjali prezimenjak predsjednika države, preko 30 godina stariji od nje, sponzorisao je velelepnu kuću. Normalno, od mojih para. Očigledno ne i vaših. Jer da su i vaše, vi bi se odavno pobunili. Zbog mnogo čega.

Crna Gora je kao i skoro sve države u regionu – osim donekle Slovenije, odavno postala Javna kuća, u kojoj se zna sve, pa i ko koga i po kojoj cijeni jebe.

Stanovnici se zgražavaju nad uličnim, često iz nužde prostitukama, a dive ovim drugim, modernim. One se skidaju ministrima i direktorima – probijaću se, a ne skidaju sa televizija. Kao i Duško do juče, postaju uzorne javne ličnosti: voditeljke, biznismenke, menadžerke, edukatorke, upošljenice na visokim položajima u ministarstvima.

Sve je u Crnoj Gori naopako i licemjerno. Zato nam je svaka druga „čojstvo, junaštvo, Ostrog“.

Na Duškovom univerzitetu doktorirao nam je i guverner Žugić, koji je poslije kontrolisao poslovanje njegovih banaka. Taj doktorat ili „doktorat“ i tu kontrolu ćemo opet platiti mi, očigledno je. Jer IBM banka je već u stečaju, a biće i Atlas banka. Samo se to još ne može odmah obznaniti „zbog stabilnosti bankarskog sistema“.

Knežević, u svojim instagram objavama, ironično potencira upravo tu doktorsku titulu guvernera Žugića, koju je ovaj „zaradio“ na njegovom fakultetu. Bilo bi smiješno da se taj i slični šou programi već decenijama ne odigravaju preko leđa stanovnika Crne Gore koje od milja zovemo građanima.

„Osviješćeni“ Knežević nam iz Londona predočova kao senzacionalnu vijest da je bio finansijer DPS kampanja. Senzacija bi bila da neko od naših „uspješnih biznismena“ nije finasijer DPS-a. A najveća senzacija bi bila da Stanković ili Katnić pokrenu istrage i procesuiraju odgovorne u DPS zbog mafijaškog finansiranja, ne samo partije i partijskih kampanja, već većine njihovih poslova i „biznisa“.

Međutim, mi nikada nismo imali vrhovnog državnog tužioca. Osim na papiru. Pravi državni tužilac – ako ga ikad budemo imali, biće onaj kome će jedan od prvih poteza biti procesuiranje svih njegovih prethodnika zbog nesavjesnog rada u službi. Počev od Vlada Šušovića, Božidara Vukčevića, Ranke Čarapić, Vesne Medenice, pa zaključno sa sadašnjim, Ivicom Stankovićem.

„Vijesti“ najavljuju da će danas objaviti ekskluzivnu ispovjest Duška Kneževića u kojoj ovaj tvrdi da iza njegovog „progona“ stoji lično Milo Đukanović sa svojim „kriminalnim krugovima“. Istog onog Đukanovića kome je (zajedno sa njegovim „kriminalnim krugovima“) Knežević finansirao kampanje!

VDT i „specijalni“ Katnić sve to nijemo posmatraju. Kao i u slučaju Gvozdenovićeve djece – koji je već zaboravljen, a koja su, da potsjetim, potrošila minimalno 370 000 eura na svoje školovanje, iako je to puno više nego su im iznosili svi, bar oni javni prihodi roditelja.

Javnost je odavno zamrla i umrla. Caruje zaglušujuća, bezotporna šutnja. Opoziciji je glavni problem doček pravoslavne Nove godine, dok Neron iliti Kum neometano čisti „zlu krv“ u svojim redovima, mjerkajući skalp druge velike mafijaške porodice kojoj je fiktivno dao da bude na čelu Vlade.

Objavio/la na 16:30. Objavljeno u Blog. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-