ZNAŠ TI ŠTA ČINIŠ

Nije istina da svijest i svjetonazor kreira politička i vjerska “elita.“ Najlakše je za svoja ne/dijela tražiti krivca u drugom. Istina, ogromnu odgovornost snose roditelji, ali samo do granice punoljetstva. Sam si kriv za sve što ti  se desi. Bilo da je u pitanju dobro ili zlo. Sve je posljedica tvog djelovanja. Kriv si što nisi iako si morao i po ljuskim i nebeskim zakonima saslušati i drugu stranu. Ti si kriv što si zarad sitnog interesa predao sudbinu u ruke političarima i sveštenim licima. Isto bi ti radio i da nije bilo njih. Oni su ti samo pomogli da se pokažeš u punom „sjaju.“ Takva je tvoja bit. Djela su manifestacija lika i karaktera ličnosti. Sam si kriv ako na Onom svijetu budeš proživljen u liku škorpije, zmije, majmuna svinje… Ti si i onda kada si bio drug, komšija, prijatelj, kum… mrzio drugačijeg od sebe. Samo si čekao priliku da se pokažeš. Lažeš da nisi znao da monstrumi ne pripadaju ljudskom rodu. Kriv si što si u njima našao uzore. Ti si uvijek dijelio ljude na “naše i njihove“ iako si dobro znao da postoje samo ljudi i neljudi. Zato se pripremi i čekaj plod djela ruku svojih. Od tebe zavisi da li ćete potomci, blagosiljati ili proklinjati.

Nema paralne istine, selektivnog pamćenja i dvostrukog morala ako želiš ostati čovjek i umrijeti kao ljudsko biće! Nema tog hodže i popa koji ti može pomoći. Upamti, oprost se može tražiti samo od onoga kome s iučinio nepravdu. Sve ostalo je blasfemija. Izrugivanje žrtvi i Bogu, Uzvišeno je Njegovo Ime i visoko je On iznad onoga kakvim Ga opisuju tlačitelji.

Nema većeg zločina od negiranja zločina. Možeš se samozavaravati i opravdavati, to je tvoj had, tvoja bolest i ona je gora od raka.

I na kraju, iako izbjegneš ovozemaljski, sigurno nećeš pobjeći Božijem sudu. Imao si slobodnu volju i svjesno si birao. Zašto nisi slijedio one  koji su pričali lijepe životne priče pune ljubavi i nade.

On može sve. Da ti oprosti ili ne oprosti, ali, razmisli dok još imaš vremena šta ćeš sa onima koji se ljudima zovu a njima si nanio strahovitu bol i nepravdu. Oni su “usko grlo“ tvom oprostu. Imaju li oni snage da ti oproste dok te gledaju u najodvratnijem do tada neviđenom liku monstruma i ubojice.

Isus je imao snage i vjere na krstu zamoliti Boga da monstrumima oprosti jer: “Ne znaju šta čine…“

Za razliku od njih ti si znao… Znaš Ti šta činiš.

Objavio/la na 21:45. Objavljeno u Blog. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-