Kosovski parlament usvojio zakone o Oružanim snagama

Skupština Kosova je usvojila danas tri zakona kojim se Bezbjednosne snage Kosova transformišu u Oružane snage Kosova bez promjene imena, javlja agencija Beta.

Komandant Kosovskih bezbjednosnih snaga, Rahman Rama je izjavio da će kosovska vojska biti u službi svih građana i da će obavljati dužnosti na čitavoj teritoriji.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila da je danas za nju “težak dan”, ali da će Srbija nastaviti put mira i prosperiteta.

“Za mene je ovo težak dan, nije dan koji doprinosi saradnji u regionu”, kazala je Brnabić novinarima u Vladi Srbije, komentarušući odluku vlasti u Prištini da transformiše Bezb,ednosne snage u Oružane snage Kosova.

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici je izjavio da stvaranje vojske Kosova treba da bude dugoročan proces i u skladu s Ustavom Kosova, ali da to ne znači da je današnje glasanje u kosovskom parlamentu protivno ustavu.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je rekao da žali zbog odluke  kosovskog parlamenta.

“I mada je tranzicija Kosovskih bezbjednosnih snaga u principu stvar o kojoj odlučuje Kosovo, mi smo jasno stavili do znanja da taj potez dolazi u pogrešno vrijeme“, poručio je Stoltenberg.

Objavio/la na 11:54. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-