Apel Atlas Grupe: Zaštitite naše klijente

Povodom najave moratorijuma na isplate iz Atlas banke i IBM banke, Atlas Grupa je reagovala danas apelom na adresu ministra finansija Darka Radunovića i guvernera Centralne banke CG (CBCG) Radoja Žugića da se “zaštite klijenti” pomenutih banaka.

“Smatramo da CBCG i Ministarstvo finansija treba hitno da reaguju, jer je u pitanju 70.000 klijenata, 1.000 zaposlenih u cijeloj Atlas Grupi i oko 2.000 studenata Univerziteta Mediteran koji imaju sredstva na računima koja koriste iz studentskih kredita”, rečeno je u javnom apelu.

Napominje se da “veliki broj klijenata ima račune samo kod ove dvije banke, što znači da je njihovo poslovanje i zadovoljavanje osnovnih životnih potreba takođe blokirano”,

U apelu se iznosi mišljenje da će uvođenje privremene uprave u Atlas i IBM banku “dodatno urušiti cijeli bankarski sistem u Crnoj Gori”.

Ponovljen je zahtjev Specijalnom policijskom timu i Specijalnom državnom tužiocu “da prestanu sa maltretiranjem zaposlenih u Atlas banci”.

CBCG je prije par dana uvela privremene mjere u Atlas i IBM banku, čiji je većinski vlasnik Duško Knežević.

Objavio/la na 15:02. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-