Kramp-Karenbauer nasljednica Angele Merkel

Delegati Hrišćansko-demokratske unije su izabrali Anegret Kramp-Karenbauer za nasljednicu Angele Merkel na vrhu najveće njemačke stranke. Umjerena političarka bliska kancelarki ima sve šanse da je naslijedi i na čelu Vlade, javlja DW.

Gromoglasni aplauzi pratili su Anegret Kramp-Karenbauer kada je pozvala dva muškarca koje je upravo pobijedila u istorijskoj trci da zajedno sa njom rade na jačanju Hrišćansko-demokratske unije (CDU).

Na kraju je od 1001 delegata njih 517 diglo ruku da ova žena naslijedi Angelu Merkel na vrhu posustale, ali i dalje najveće njemačke stranke. Kramp-Karenbauer (56), poznata pod akronimom AKK, je iza sebe u drugom krugu ostavila favorita konzervativnog krila Fridriha Merca koji je dobio 482 glasa delegata.

U prvom krugu je Kramp-Karenbauer dobila 450, Merc 392, a treći takmac ministar zdravlja Jens Špan 157 glasova, javlja DW.

Objavio/la na 18:05. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-