‘Državni udar’ u sudnici: Novo odgađanje

Sudsko vijeće Višeg suda u Podgorici je ponovo jutros odgodilo nastavak suđenja optuženima za navodni pokušaj nasilne promjene vlasti u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. godine, pošto za to nijesu ispunjene procsne pretpostavke.

Nastavak suđenja je zakazan za 13. decembar.

Sudsko vijeće je saopštilo da nalazi kako je neophodno spise predmeta dostaviti specijalnom državnom tužiocu radi iniciranja predloga da se sudi u odsustvu optuženoj Milić Branki, koja nije dostupna crnogorskim državnim organima.

Optuženoj Milić je određen pritvor, nakon čega se ona sklonila u diplomatsko predstavništvo Srbije u Podgorici, gdje se i sada nalazi. Ona je ranije bila oslobođena pritvora, a ponovo ga je ‘zaradila’ poslije svojevoljnog napuštanja sudskog procesa, što je učinila nakon što je ljekar, sudski vještak fotografisao nagu u prostorijama suda i njegov detaljan nalaz predočen sudu, ali i javnosti koja prati ovaj dugotrajni proces.

Optužnicom u ovom procesu obuhvaćeni su lideri opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, Mandićev vozač Mihailo Čađenović, nekoliko državljana i državljaki Srbije, među kojima je i nekadašnji komandant žandarmerije Bratislav Dikić, od kojih dvojica nijesu dostupni, kao i dvojica ruskih državljana, koji takođe nijesu dostupni crnogorskom pravosuđu.

Optuženi Mandić i Knežević su udaljeni iz sudnice do okončanja procesa zbog narušavanja procesne discipline.

Objavio/la na 09:17. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-