Satanisti ispod božićne jelke

Članovi sekte Temple of Satan su postavili svoju skulpturu u zgradi vlade američke savezne države Ilinois u sklopu proslave dolazećih božićnih i novogodišnjih prazmnika, prenose online medije.

Statua visine jednog metra prikazuje zmiju omotanu oko ruke koja drži jabuku. Na postolju je napisano: “Znanje je najveći dar.”

Skulptura je smještena između božićne jelke i menore, sedmokrakog ili osmorokrakog svijećnjaka iz jevrejske tradicije i prvi je takav kip koji je postavila čikaška podružnica poznate satanističke sekte.

Vlada države Ilinois smatra da takva organizacija ima jednako pravo predstavljanja svoje skulpture kao i svaka druga religiozna organizacija.

“Prema prvom amandmanu Ustava SAD, građani imaju pravo na izražavanje svojih stavova i osjećanja”, rekao je portparol Dejv Druker.

Osnivači Temple of Satan opisali su sebe kao neteističku grupu građana koja želi “da podstiče dobroćudnost i saosjećanje među svim ljudima”. Koriste se obeležjima Satane kako bi promovisali sekularizam, tj. odvajanje Crkve od države i ideju “pravednosti i zdravog razuma”.

Temple of Satan je osnovan 2012. godine u Sejlemu, u saveznoj državi Masačusets i ima 15 službenih ispostava širom SAD.

Objavio/la na 07:43. Objavljeno u Zanimljivosti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-