Putin: Pompeo ‘malo zakasnio’

Odgovarajući na ultimatum američkog državnog sekretara koji je Rusiji “dao rok” da se u dva mjeseca “vrati ispunjenju odredbi Ugovora o eliminaciji projektila srednjeg i kratkog dometa raketa (INF) “, ruski predsjednik Vladimir Putin je primijetio da je Pompeo sa svojom izjavom “malo zakasnio”, jer je ranije američka strana najavila da se namjerava povući iz sporazuma o kojem govori Pompeo, da bi tek kasnije počeo tražiti razloge zašto SAD to trebaju učiniti, prenosi TASS.

“Kao i obično, nema nikakvih dokaza o povredi ugovora s naše strane”, dodao je ruski predsjednik.

Vladimir Putin je podsjetio na to da je američki Kongres već odredio budžetska sredstva za stvaranje novih projektila ove vrste i prije izjave Vašingtona o povlačenju iz ugovora INF.

“Odluka je donesena davno, samo tiho. Mislili su da to nećemo primijetiti, ali je u budžetu Pentagona određen iznos za razvoj ovih projektila. Tek nakon toga su to javno potvrdili i odmah počeli tražiti koga bi mogli kriviti. No, najobičniji ili najpoznatiji čovjek na ulicama Zapada će reći: ‘Rusija je kriva’. To nije tako. Protivno našim interesima je da uništimo ovaj sporazum, ali ako se to dogodi, reagovaćemo u skladu s tim”, poručio je Putin, prenosi SOTT.

Objavio/la na 20:21. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-