Pakistan zatvara međunarodne humanitarne organizacije

Objavljeno: 06.12.2018, 11:57

Pakistanske vlasti odbacile su konačnu žalbu 18 međunarodnih humanitarnih organizacija i potvrdile odluku o zatvaranju njihovih kancelarija u toj zemlji, javila je danas agencija AP. Organizacije su većinom iz SAD, Britanije i Evrope. Pakistanske vlasti su ranije ove godine odlučile da 38 međunarodnih humanitarnih organizacija bude zatvoreno bez ikakvog obrazloženja, prenosi RSE. Portparol Pakistanske humanitarne fondacije koja okuplja 15 dobrotvornih organizacija Umair Hasan rekao je danas da će odluka vlasti uticati na milione siromašnih Pakistanaca. Kako je naveo, zemlja će zbog ove odluke izgubiti više desetine miliona dolara pomoći. Pakistanske bezbedonosne snage i dalje se oporavljaju od tajne operacije 2011. godine u kojoj su američkim marincima u potrazi i ubistvu Osame bin Ladena pomagali pakistanski lekar, grupa za pomoć i prevara oko vakcina, piše AP.

Pakistanske vlasti odbacile su konačnu žalbu 18 međunarodnih humanitarnih organizacija i potvrdile odluku o zatvaranju njihovih kancelarija u toj zemlji, javila je danas agencija AP.

Organizacije su većinom iz SAD, Britanije i Evrope. Pakistanske vlasti su ranije ove godine odlučile da 38 međunarodnih humanitarnih organizacija bude zatvoreno bez ikakvog obrazloženja, prenosi RSE.

Portparol Pakistanske humanitarne fondacije koja okuplja 15 dobrotvornih organizacija Umair Hasan rekao je danas da će odluka vlasti uticati na milione siromašnih Pakistanaca.

Kako je naveo, zemlja će zbog ove odluke izgubiti više desetine miliona dolara pomoći.

Pakistanske bezbedonosne snage i dalje se oporavljaju od tajne operacije 2011. godine u kojoj su američkim marincima u potrazi i ubistvu Osame bin Ladena pomagali pakistanski lekar, grupa za pomoć i prevara oko vakcina, piše AP.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register