Porodični objed bez mobitela

Lanac italijansko-američkih restorana Frankie & Benny’s  u Velikoj Britaniji u ponudi ima besplatne obroke za djecu čiji roditelji ostave telefone na ulazu u restoran. Ova odluka je ‘pala’ nakon što su sproveli anketu o tome koliko korištenje telefona ima uticaja na porodične večere, prenose inostrani online medije.

Skoro 20 posto ispitane djece je kazalo kako njihovi roditelji radije provode vrijeme koristeći telefon nego razgovarajući s njima. Čak 23 posto anketiranih roditelja je priznalo da provjeravaju telefon u toku jela, neki čak i kad im se djeca obrate i razgovaraju s njima.

Među anketiranom djecom bilo je i ona koja su rekla kako nekad skrivaju mobilne telefone svojih roditelja kako bi oni imali više vremena za njih.

Zaposleni u restoranima će roditeljima donijeti posebnu kutiju u koju će odložiti telefone tokom jela, a rukovodstvo restorana tvrdi da će ovaj program potrajati.

Objavio/la na 05:55. Objavljeno u Zanimljivosti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-