Njemačka razmišlja o mjerama za protjerivanje migranata

by | nov 18, 2018 | Novosti | 0 comments

Njemačka planira zakon koji bi omogućio brže i efikasnije protjerivanje osoba koje se nalaze ilegalno u zemlji, piše njemački Bild am zontag.

Među tim mjerama je i ona po kojoj bi osobe kojima je odbijen zahtjev za ostanak u Njemačkoj bile dužne da prijave ako noć ne provedu na prijavljenom mjestu boravka.

Mjere podrazumijevaju i to da podnosilac zahtjeva za azil svoju poštu može da podiže samo uz pomoć čip-kartice čime bi se moglo dokazati da su i primili odluku o protjerivanju iz zemlje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je demantovalo sadržaj dokumenta koji je objavio Bild ali je saopšteno da se trenutno “intenzivno radi” na zakonu o olakšavanju protjerivanja, prenosi Hina.

U međuvremenu, njemački ministar unutrašnjih poslova je prihvatio inicijativu nekih saveznih pokrajina poput Saksonije, koje se zalažu za protjerivanje kriminalaca i u Siriju.

“Trenutno intenzivno ispitujemo mogućnosti protjerivanja u Siriju kriminalaca i osoba od kojih prijeti opasnost”, izjavio je Zehofer u petak.

Konačnu odluku o tom pitanju trebalo bi da bude donijeta krajem novembra na sastanku ministara unutrašnjih poslova saveznih pokrajina.

0 Comments

Submit a Comment