Odgođeno suđenje za ‘državni udar’

U Višem sudu u Podgorici trebalo je da bude nastavljeno suđenje optuženima za pokušaj nasilne promjene vlasti u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016, ali je na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva odgođeno za 21. novembar.

Optužnicom koju je podiglo Specijalno državno tužilapštvo obuhvaćeni su lideri opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, Mandićev vozač Mihailo Čađenović, nekoliko državljana i državljaki Srbije, među kojima je nekadašnji komandant žandarmerije Bratislav Dikić, od kojih dvojica nijesu dostupni, kao i dvojica ruskih državljana, koji takođe nijesu dostupni crnogorskom pravosuđu.

Optuženi Mandić i Knežević su trajno udaljeni iz sudnice zbog narušavanja procesne discipline. Njima su prije nekoliko dana ponovo oduzeti pasoši.

Optuženi Mandić, koji je poslanik u Skupštini Crne Gore, izabran je prije par dana u Odbor za bezbjednost, što ga može dovesti u situaciju da saslušava specijalnog državnog  tužioca Milivoja Katnića.

Objavio/la na 09:27. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-