Bandić se izvinio zbog posjete Palme Zagrebu

U gotovo svim hrvatskim dnevnim novinama objavljen je plaćeni oglas javnog izvinjenja gradonačelnika Zagreba Milana Bandića zbog posjete Dragana Markovića Palme.

Dio medija konstatuje da Bandiću nije bilo dovoljno što se prije dva dana na konferenciji za novinare izvinio građanima i prije svega hrvatskim veteranima i pripadnicima desnice, zbog toga što je bio domaćin Markoviću, koji je i predsjednik Skupštine opštine Јagodina.

Mediji, međutim, konstatuju da je Bandić ove oglase platio iz budžeta Grada, odnosno džepova građana.

Portal Telegram piše da se Bandić na nedavnoj konferenciji za novinare “malo pravio blesav“, rekavši da nije imao pojma da je Palma prijatelj Željka Ražnatovića Arkana, kojeg u Hrvatskoj kvalifikuju kao ratnog zločinca, prenosi Tanjug.

Bandić se, naime, najprije našao na udaru bivšeg HDZ-ovca, sada gradskog odbornika u zagrebačkoj skupštini, Zlatka Hasanbegovića, a potom i hrvatskih veterana koji su mu veoma zamjerili na ovom susretu i zatražili izvinjenje.

“A onda je danas u svim dnevnim novinama, evidentno na trošak Zagrepčana, objavio plaćene oglase pod naslovom ‘Gradonačelnikovo pismo javnosti’ u kojem se opet izvinjava i ponavlja kako on nije imao pojma o Palminim vezama s Arkanom“, piše Telegram.

“Zato ponovo upućujem izvinjenje svim istinskim braniteljima koji su se na bilo koji način osjetili povrijeđenima i pogođenima zbog ovog susreta koji se, da stvar bude osjetljivija, igrom slučaja dogodilo baš na Dušni dan, kada se sjećamo svojih najmilijih od kojih su mnogi stradali u Domovinskom ratu“, piše Bandić u svom pismu.

Zbog susreta s Palmom Bandiću je Zlatko Hasanbegović prijetio raskidom koalicije na gradskom nivou.

Bandić je plaćeni oglas objavio u 24sata, Večernjem listu, Јutarnjem listu …, piše Telegram.

Objavio/la na 13:13. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-