Snouden: U praćenju Kašogija korišćena izraelska tehnologija

Edvard Snouden, bivši programer američke Nacionalne bezbjednosne agencije (NSA) je rekao da postoji veza između ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija i izraelske tehnološke kompanije NSO.

U obraćanju putem video linka grupi izraelskih novinara i drugih gostiju, Snouden, koji se nalazi u Rusiji, koja mu je pružila politički azil, kritikovao je sve veću izraelsku sajber industriju nadzora.

On je optužio kompaniju NSO da prodaje alat za digitalnu krađu i da se ona ne koristi isključivo za hapšenje kriminalaca i sprječavanje terorističkih napada nego i za zaradu novca do “te mjere koja dovodi i do gubitka života”.

Snouden smatra da bi praćenje telefonskih poziva i e-mailova običnih građana moglo dovesti do toga da bezbjednosne agencije donesu pogrešne odluke u veoma komplikovanim trenucima, a i da će privatne kompanije imati veliku moć nad privatnim životima građana, što vlade neće moći obuzdati, prenose online mediji.

Objavio/la na 23:02. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-