Zaplijenjeno 500 tona nedozvoljenih ‘ljekova’

U koordinisanim policijskim akcijama koje su sprovedene u 116 zemalja zaplijenjeno je 500 tona nedozvoljenih farmaceutskih proizvoda dostupnih na internetu, prenosi Tanjug.

U okviru te zapljene nalazili su se i lažni ljekovi protiv raka i protiv bolova, saopštio je danas Interpol.

Kako je u saopštenju navedeno, operacija pod nazivom Pangea XI dovela je do 859 hapšenja širom svijeta i zapljene farmaceutskih proizvoda u vrijednosti oko 14 miliona dolara koji su potencijalno opasni, prenosi Rojters.

“Fokusirali smo se na usluge dostave koje su organizovale kriminalne mreže i u okviru te operacije ukinuto je 3.671 linkova, uključujući sajtove, stranice na društvenim mrežama i online tržišta”, naveo je Interpol.

Ilegalna trgovina ljekovima na internetu, a naročito na “dark vebu” u posljednjim godinama značajno raste, uprkos tome što nadležni gase sajtove na kojima se oni prodaju.

Agencija objašnjava da je razlog tome i zato što su kriminalne grupe međusobno sve različitije i zato što privlače nove klijente.

Ovo je druga akcija zapljene ljekova koju je Interpol sproveo ovog mjeseca.

Objavio/la na 16:24. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-