Ubili Kašogija, pa tijelo iznijeli umotano u tepih

Kako prenosi britanski Dejli mejl, koji se poziva na izjavu saudijskog visokog zvaničnika, saudijski novinar Džamala Kaošogi je prvo zadavljen, a njegovo tijelo je umotano u tepih i izneseno iz zgrade konzulata u Istanbulu. Član tima od 15 muškaraca koji su poslati iz Saudijske Arbije da se sukobe sa Kašogijem, obukao je njegovu odjeću i izašao napolje.

CNN je objavila video snimak osobe koja je glumila Kašogija kako napušta konzulat.

Tako je u startu lažirano da je novinar saudijskog porijekla izašao iz zgrade konzultata u Istanbulu. Prema riječima tog visokog zvaničnika, grupa muškaraca trebalo je da drogira i kidnapuje novinara, a kada im se on suprotstavio, ubili su ga.

Saudijska Arabija je priznla ubistvo, ali i krivotvori način na koji se to desilo.

Turski predsjednik Redžep Taip Erdogan je najavio da će danas iznijeti detalje kojima raspolažu turske vlasti.

Saudijski ministar spoljnih poslova Adel al-Džubeir je rekao da je saudijski novinar Džamal Kašogi ubijen u “neovlašćenoj operaciji”, prenio je BBC.

U intervjuu za Foks njuzu, šef saudijske diplomatije je naveo da je smrt novinara bila “ogromna greška” i odbacio navode da je moćni saudijski prestolonasljednik Mohamed bin Salman naredio ubistvo.

Al-Džubeir je u izjavi incident nazvao ubistvom. On je naveo i da Saudijska Arabija ne zna gdje se nalazi Kašogijevo tijelo, prenosi Beta.

Objavio/la na 09:13. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-