Vučić mitropolitu: Neću da odgovaram na uvrede

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas izjavio da je “bolje da ćuti” na kritiku koju mu je uputio mitropolit crnogorski Amfilohije zbog pominjanja mogućeg rješenja kosovskog problema, poručivši da će se boriti za interese Srba i za Kosovo i Metohiju.

Amfilohije je izjavio da razgraničenje Srba i Albanaca kao rješenje kosovskog problema “nema veze sa pameću, sa razumom”, prenio je portal KoSSev.

Novinarima koji su ga danas upitali o tome, Vučić je rekao: “Ja nemam ništa protiv, uvijek je lako kritikovati. Ako mislite da ću uvredama da odgovaram na uvrede – neću. Moje je da se borim za fabrike, ljude i njihovu budućnost”.

Vučić je kazao da “ne želi da ulazi u sferu sveštenika i crkvenih lica” i to “ne zato što ne bih imao šta da pitam oko otcjepljenja Crne Gore ili podrške onima u čije vrijeme je Kosovo i Metohija steklo nezavisnost. Ali bolje je da ćutim. Polako, borićemo se za interes našeg naroda, i za Kosovo i Metohiju”.

Objavio/la na 19:32. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-