Sarajevo i Peking najzagađeniji gradovi na planeti

Kvalitet vazduh u Sarajevu i danas je jako loš, tačnije nezdrav. Prema mjerenjima napravljenim u 14 sati, Sarajevo je jedan od najzagađenijih gradova na svijetu trenutno, a kvalitet vazduha ocijenjen je kao nezdrav.

Američka ambasada objavila je u petak da je vazduh u Sarajevu na osnovu mjerenja uređajima koji se koriste za praćenje kvalitete vazduha u ambasadama, zagađeniji nego u Pekingu u određenim intervalima.

Peking je jedan od najzagađenijih gradova svijeta, a rezultati mjerenja kvaliteta vazduha koji se mogu pratiti na Twitter stranici Ambasade SAD kažu da se Sarajlije guše i danas, da je vazduh u Sarajevu nezdrav, te da bi građani trebali izbjegavati izlazak na otvoreno, prenosi Radiosarajevo.ba.

Sarajevo već nekoliko dana stoji rame uz rame s Pekingom, a rezultate kvaliteta vazduha u Sarajevu možete pratiti na Twitteru.

Američka ambasada je na Facebooku objavila informacije o zagađenoti zraka u Sarajevu i Pekingu.

“Sarajevo i Peking su rame uz rame po kvalitetu vazduh. Brojke govore za sebe”, saopšteno je iz Ambasade SAD.

Objavio/la na 18:20. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-