Dio makedonskih poslanika pod zaštitom policije

Dio makedonskih poslanika koji su glasali za početak izmjena Ustava Makedonije za promjenu imena države su pod 24-časovnom policijskom zaštitom zbog sigurnosti, prenio je portal nedjeljnika Fokus.

U tekstu se navodi da su pod policijskom zaštitom zbog prijetnji, ne samo poslanici opzicionog VMRO-DPMNE, koji su isključeni iz stranke jer su podržali predlog makedonske vlade, već i poslanici vladajuće većine.

“Dio poslanika je sam zatražio zaštitu, a za dio je odlučila policija”, piše Fokus pozivajući se na nezvanične informacije iz Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije, ali ne navodi koliko je poslanika pod zaštitom, od 80 koji su glasali za početak ustavnih izmjena u skladu sa dogovorom sa Grčkom, prenosi Beta.

Premijer Makedonije Zoran Zaev, u petak uveče, odmah nakon glasanja u parlamentu, obećao je grupi od osam poslanika koalicije VMRO DPMNE, da će biti zaštićeni zajedno sa svojim porodicama.

Nakon što je predlog Vlade Makedonije za otpočinjanje ustavnih izmjena dobio “zeleno svijetlo” u parlamentu, na društvenim mrežama su pojačane uvrede i prijetnje poslanicima koji su glasali “za”.

Na fejsbuk stranicama tih poslanika, objavljuju se nove prijetnje, uvrede i vulgarne poruke, a u jednoj objavi se poziva na likvidaciju sedam poslanika VMRO-DPMNE, koji su isto veče isključeni iz stranke, uz objavljivanje njihovih umrlica.

Objavio/la na 15:58. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-