Vimbldon uvodi taj-brejk u odlučujućem setu

Ol Ingland Klab (ALL England Club) saopštio je istorijsku odluku, od sledeće godine će se na Vimbldonu igrati taj-brejk u odlučujućem setu.

Taj-brejk u odlučujućem setu igraće se od rezultata 12:12 u gemovima, a novo pravilo će se primjenjivati u svim kategorijama, prenosi Beta.

Ovom promjenom, Vimbldon je postao drugi grend slem turnir u kojem će se igrati taj-brejk u odlučujućem setu, s tim da taj-brejk na Otvorenom prvenstvu SAD počinje pri rezultatu 6:6.

Džon Izner i Nikola Mau su 2010. godine odigrali najduži meč u istoriji Vimbldona. Taj meč je trajao više od 11 sati tokom tri dana, prije nego što je Amerikanac u poslednjem setu pobijedio sa 70:68.

Izner je, takođe, bio dio i drugog najdužeg meča u istoriji Vimbldona. On je ove godine u polufinalu igrao protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona, a peti set tog meča trajao je tri sata.

Objavio/la na 17:12. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-