U Crnoj Gori 11 klanova

Na teritoriji Crne Gore, prema poslednjim procjenama bezbjednosnih službi, trenutno djeluje 11 organizovanih kriminalnih grupa.

Kako piše Dan, osnovna djelatnost ovih klanova je međunarodni šverc kokaina.

Ovi podaci nalaze se u dokumentu Procjena opasnosti od teškog i organizovanog kriminala (SOKTA 2017).

Iz Uprave policije kazali su da je od 2010. godine do danas, otkad su izrađena tri takva dokumenta, (OCTA 2010, SOCTA 2013 i SOCTA 2017), broj organizovanih kriminalnih grupa manji je za oko 70 odsto (tačno 68,6 odsto).

“Na smanjenje broja kriminalnih grupa i na smanjenje obima njihovog kriminalnog djelovanja značajno su uticale policijske aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala”, saopšteno je Danu iz Uprave policije, prenosi Mina.

Oni su napomenuli da je 2013. godine broj organizovanih kriminalnih grupa bio duplo veći. –

“Shodno poslednjoj procjeni opasnosti od teškog i organizovanog kriminala (SOCTA2017) utvrđeno je da u Crnoj Gori trenutno djeluje 11 organizovanih kriminalnih grupa”, kazali su iz Uprave policije.

Oni su istakli da je broj organizovanih kriminalnih grupa znatno smanjem, s obzirom da je prema podacima iz Procjene opasnosti od teškog kriminala – OCTA 2010 bilo identifikovano 35 organizovanih kriminalnih grupa, dok je prema podacima iz Procjene opasnosti od teškog i organizovanog kriminala – SOCTA 2013 aktivno djelovalo 20 organizovanih kriminalnih grupa.

Kako su objasnili, na osnovu izvršenih analiza utvrđeno da organizovane kriminalne grupe sa područja Crnogorskog primorja spadaju u kategoriju visokorangiranih organizovanih kriminalnih grupa.

Objavio/la na 09:49. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-