Brnabić: Problem sa Guglom tehnički

Povodom informacija da je kompanija Gugl (Google) stavila Srbiju na “crnu listu”, kabinet predsjednice Vlade Srbije saopštio je da su iz te firme dobijena “čvrsta uvjeravanja” da je riječ o “tehničkom, a ne političkom, finansijskom ili pravnom problemu”.

U saopštenju se navodi da je premijerka reagovala čim su se te informacije pojavile na društvenim mrežama i direktno stupila u kontakt sa menadžmentom kompanije Gugl u SAD.

“Predsednica Vlade i njen tim zadužen za digitalizaciju, celog dana su u neposrednom kontaktu sa predstavnicima kompanije Gugl od kojih su dobili čvrsta uveravanja da je reč o tehničkom, a ne političkom, finansijskom ili pravnom problemu”, stoji u saopštenju, prenosi Beta.

Iz kabineta predsjednice Vlade su naveli da očekuju “najskorije rešenje ovog tehničkog problema i nastavak normalnog funkcionisanja svih servisa kompanije Gugl u Srbiji” i izrazili uvjerenje da će se uskoro o svemu izjasniti i kompanija Gugl.

Upućen je apel da se važne informacije najprije provjere jer kako se navodi, “objavljivanjem neprovjerenih informacija narušava se imidž Srbije, povjerenje naših građana i otežava situacija poslovnoj zajednici”.

Objavio/la na 19:44. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-