Postignut sporazum o statusu Gibraltara nakon Bregzita

Premijer Španije Pedro Sančez izjavio je da je sa Londonom postignut sporazum o statusu Gibraltara nakon što Velika Britanija napusti EU.

Gibraltar će, zajedno sa Velikom Britanijom, Uniju napustiti 29. marta 2019. godine, a status ove teritorije, kao i dvije suverene britanske teritoriju na Kipru, čine dio bilo kojeg sporazuma o Bregzitu.

“Gibraltar više neće biti problem u postizanju sporazuma o Bregzitu”, rekao je Sančez tokom konferencije za novinare na marginama samita EU u Briselu, prenosi Srna.

Sančez je napomenuo da bilateralni pregovori Španije i Velike Britanije i dalje traju i da su usredsređeni na ekološke probleme, kao i pitanja poreza i trgovine duvanom.

On je istakao da je Britanija pokazala pozitivan stav u vezi sa pregovorima, ali je naglasio da dvije zemlje tek treba da potpišu bilo kakav sporazum.

“Ukoliko uskoro postignemo sporazum, to će biti sjajno. Ako ne – nema veze, jer imamo vremena da to uradimo”, dodao je Sančez.

Objavio/la na 19:25. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-