Osumnjičeni za ubistvo saudijskog novinara blizak prestolonasljedniku

Osumnjičeni za nestanak saudijskog novinara Džamala Kašogija povezan je sa prestolonasljednikom Saudijske Arabije Muhamedom bin Salmanom el Saudom, piše Njujork tajms, pozivajući se na neimenovane izvore.

Jedan od osumnjičenih u Turskoj za nestanak saudijskog novinara Džamala Kašogija često je bio u pratnji princa Muhameda bin Salmana: primijećen je kako sa njim izlazi iz aviona u Parizu i Madridu. Osumnjičeni se pojavljivao i na fotografijama zajedno sa prestolonaslednikom za vrijeme njegovih posjeta Hjustonu, Bostonu i sjedištu NATO ove godine, navodi se u tekstu, čije djelove prenosi Sputnjik.

Još tri osumnjičene osobe, kako ukazuje njujorški dnevnik, povezana su sa obezbjeđenjem nasljednog princa. Peti je sudski ljekar koji radi u saudijskoj policiji, što pokazuje njegove veze sa saudijskim rukovodstvom.

Sumnja se da je Kašogi ubijen u konzulatu Saudisjke Arabije u Turskoj, a njegovo tijelo uklonjeno. Prema nekim spekulacijama, novinar je trebaloda bude otet, ali je ubijen greškom.

Objavio/la na 10:09. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-